Tort cu lamaie, ciocolata si nuca de cocos

de alldaycooking in Dulciuri, 14 Feb 2013 | 4975 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 100 gr unt
  • 6 linguri zahar brun
  • 5 oua
  • 150 gr faina
  • 100 gr iaurt Danone
  • 20 gr nuca de cocos rasa
  • 10 gr praf de copt
  • sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • putin ulei
  • Crema:
  • 200 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata alba (Milka)
  • 3 linguri lapte
  • Decor: nuca de cocos rasa coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lamaie, ciocolata si nuca de cocos:

Pentru crema am inclazit ciocolata impreuna cu laptele. Cand ciocolata a fost topita am lasat sa se raceasca putin, apoi am amestecat-o cu mascarpone. Am lasat crema la frigider peste noapte.  

Pentru foi am mixat untul cu zaharul brun, apoi am adaugat pe rand ouale, mixand bine pentru a le incorpora. Am pus jumatate din cantitatea de faina si am amestecat bine. Am adaugat kefirul, sucul si coaja de lamaie, restul de faina, nuca de cocos si praful de copt si am amestecat cu grija pentru a nu ramane cocoloase. Din aceasta compozitie am luat cateva linguri pentru 3 muffins. Restul compozitiei l-am distribuit in 4 tavi cu diametrul de 18 cm (se poate coace un singur blat si se taie ulterior, dar mie nu-mi prea iasa taiatul egal). Am copt la 180 de grade Celsius pana cand s-au rumenit putin.

Cand au fost coapte foile, le-am scos din tavi si le-am lasat sa se raceasca.   Crema am mixat-o 1-2 minute, apoi am asamblat tortul, acoperind pe rand foile cu crema de ciocolata.

Am decorat cu nuca de cocos si coaja rasa de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lamaie, ciocolata si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu aroma de portocale si frisca