Tort cu inimioare

de Dea_Dea in Torturi, 15 Oct 2013 | 5566 vizualizari

 

Special pentru sotu' :))

 

INGREDIENTE

  • BLAT 1
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 3 linguri de faina
  • o lingura de cacao
  • o lingurita praf de copt
  • BLAT 2
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 5 linguri de faina
  • un plic de praf de copt
  • SIROP
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • CREMA
  • 600 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • 300 ml frisca lichida
  • GLAZURA
  • 60 gr ciocolata
  • 60 ml frisca lichida
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu inimioare:

Blat 1

Albusurile si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se pun galbenusurile frecate cu ulei , faina cu praful de copt iar la final cacaoa.Se pune in tava(20x30)cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 30-40 min. Se scoate se lasa la racit pe gratar. Se taie in doua(o taietura) si se decupeaza inimioare cu forma.

Blat 2

Albusurile si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se pun galbenusurile frecate cu ulei , faina cu praful de copt.Se pune jumatate in tava(26cm diametru), apoi se pun inimioarele cu capul in jos, si apoi cealalta jumatate de blat.Se da la cuptor la foc potrivit 30-40 min. Se scoate si se lasa la racit . Blatul se taie in 3(2 taieturi).

Sirop

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Crema

500 ml lapte punem la fiert cu zaharul si esenta de vanilie. 100 ml se pun peste amidon si se omogenizeaza. Cand laptele clocoteste se adauga amidonul, amestecand continu pana se ingroasa. Se lasa la racit.Frisca se bate. La final se incorporeaza frisca in crema rece.

Glazura

Ciocolata se rupe bucati se adauga frisca si se pune pe abur,se lasa pana se omogenizeaza, se racoreste putin.

Asamblare

Feliile de blat se insiropeaza , se pune o parte de blat , crema, cand punem a doua parte de blat trebuie sa avem grija sa fie inimioarele formate, apoi punem crema si deasupra glazuram.

TIPS-URI

1

Crema poate fi si de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu inimioare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si capsuni