Tort cu frisca si ciocolata

de nico_nico in Torturi, 27 Oct 2010 | 8795 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 10 linguri faina,
  • 1/2 plic de praf de copt+1/2 lingurita de bicarbonat stinse cu zeama de lamaie,
  • 2 plicuri zahar vanilat.  
  • Crema (ca la dobos): 
  • 250gr zahar,
  • 2 linguri faina,
  • 3 oua intregi,
  • 250ml lapte,
  • 1 esenta de rom,
  • 1 lingura cacao,
  • 50gr ciocolata menaj,
  • 250 gr. unt.  
  • Sirop:
  • 4 linguri de zahar,
  • 200ml apa,
  • 2 esenta de rom  
  • Decor:
  • 500 ml frisca lichida Hulala,
  • bombonele decorative
  • 2 trandafiri albastri
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si ciocolata:

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si praful de copt si bicarbonatul dizolvate in zeama de lamaie,apoi se amesteca cu albusurile batute spuma.Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace circa25-30 minute la foc potrivit.Dupa ce se coace se lasa la racit si se taie blatul in trei parti.Intre timp faci crema si siropul.

Pentru crema se bat bine cele 3 oua intregi cu zaharul, cele 2 linguri de faina si la urma laptele. Se pune la foc mic si se amesteca tot timpul ca sa nu se faca cocoloase pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom,cacaoa si ciocolata razuita marunt si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat in prealabil spuma. 

Pentru sirop se caramelizeaza zaharul si se adauga apa se lasa la fiert putin pana se topeste tot zaharul, se trage de pe foc si se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.

Blaturile se insiropeaza cu sirop si se umplu cu crema. Frisca se bate spuma si se orneaza tortul dupa imaginatie si preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ananas