Tort cu crema pralina

de Doralinda in Torturi, 17 Iun 2013 | 7244 vizualizari

 

Un tort delicios cu aroma de cafea, sau pralina! Smplu de facut si foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 5 oua
  • 1 praf de copt
  • 200 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • ptr crema:
  • 250 gr ciocolata pralina
  • 150 ml smantana
  • 65 gr unt
  • cca 100 ml lapte
  • 1 lingura cacao nessquick
  • 40 gr zahar
  • 1 lingurita de glicoza (praf ptr a intari putin crema)
  • Ptr glazura de ciocolata:
  • 125 gr ciocolata de lapte ptr topit
  • 160 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri coniac
  • 2 linguri unt
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema pralina:

Blatul se face in modul urmator: untul moale se bate cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de vanilie pana devine spuma. Se adauga treptat ciocolata topita in bainmarie si apoi adaugam galbenusurile pe rand mixand bine. Adaugam treptat si faina amestecata cu cacao si praful de copt. Separat, se bat albusurile spuma cu zaharul ramas si putina sare, apoi se adauga in compozitie de unt amestecand usor. Turnam compozitia intr-o tava presarata cu hartie de copt si punem la cuptorul preincalzit ptr cca 45 min la 180C.

Crema: topim ciocolata in bainmarie. Intr-un bol amestecam untul cu zaharul si glicoza. Turnam ciocolata topita in bolul de la mixer, smantana si compozitia de unt si lasam la frigider ptr cca 30 min. In continuare, mixam cu ajutorul mixerului la viteza medie compozitia pana devine o crema spumoasa. Taiem pe mijloc orizontal blatul si stropim cu putin lapte amestecat cu cacao nessquik pana se imbiba bine apoi punem mai mult de jumatate din crema, acoperim cu cealalta jumatate de blat si punem restul de crema.

Glazura: topim ciocolata cu untul in bainmarie, apoi o luam de pe foc si adaugam restul de ingrediente si amestecam repede cu o lingura de lemn.  Punem cu ajutorul unei linguri, usor din glazura peste tort ca sa acopere uniform, iar pe margini,  punem cate putin ptr ca va aluneca singura glazura si va acoperi si pe lateral. Decorati dupa plac apoi puneti imediat la frigider ptr a se intari glazura si ptr a nu se strica decorul! 

TIPS-URI

1

Daca nu doriti, nu puneti coniac, dar va zic ca nici nu se va simti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema pralina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si cafea