Tort cu crema de iaurt si dulceata de mure

de Teo in Torturi, 20 Mar 2011 | 6428 vizualizari

 

...este un desert foarte racoros!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 7 linguri de faina
  • 1 lingura de cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema
  • 250 g branza dulce
  • 250 g frisca Hulala
  • 1 pahar de iaurt cu fructe de 400 ml
  • 3 lingurite dulceata de mure
  • 15 g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si dulceata de mure:

Se bat albusurile separat de galbenusuri, se adauga faina, cacao si praful de copt, esenta de rom si apoi uleiul. Se tapeteaza tava (25x30cm) cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 20-25 min la foc mediu.

Dupa ce s-a racit se taie in doua pe lungime si se insiropeaza cu zeama de compot (de visine am avut eu).

Se aseaza prima foaie de blat insiropat, apoi se intinde crema care se prepara astfel:

Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de compot, amestecam toate ingredientele de la crema intr-un bol mare, iar la afarsit adaugam gelatina dupa ce a fost dizolvata pe baie de aburi.

Dupa ce am asezat crema adaugam si cea de-a doua foaie de balt, pe care l-am insiropat in prealabil.

Se orneaza cu frisca dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Donauwellen - Valurile Dunarii