Tort cu crema de ciocolata, branza dulce si mascarpone

de Teo in Torturi, 15 Mar 2015 | 9173 vizualizari

 

Preluare din ziarul "Click"

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 50 g cacao
  • 5 linguri faina
  • 100 g margarina Rama
  • 1 sticluta esenta rom
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 300 ml frisca
  • 2 pliculete gelatina
  • 500 g branza dulce
  • 200 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 250 g mascarpone
  • Sirop
  • 350 ml apa
  • 250 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de la o portocala
  • Glazura
  • 1 pachet unt
  • 250 g zahar
  • 5 linguri lapte
  • 250 g ciocolata de menaj
  • 50 g ciocolata neagra
  • 1 esenta rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata, branza dulce si mascarpone:

Batem albusurile spuma cu zaharul; adaugam galbenusurile, margarina topita si racita, cacaua, esenta si omogenizam bine. Amestecam praful de copt cu faina si incorporam usor in compozitie. Aluatul obtinut il turnam in tava (30 x 24) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 40 min la foc mic.

Crema

Punem gelatina la inmuiat in apa, apoi pe baie de aburi si lasam la racit. Batem frisca cu esenta, o amestecam cu gelatina, branza dulce bine scursa frecata cu zaharul si cu crema mascarpone.

Glazura

Frecam untul cu zahrul, adaugam esenta, laptele si cele 250 g de ciocolata de menaj topita si racita impreuna cu ciocolata neagra.

Pentru sirop topim zaharul in apa pana siropul se leaga, adaugam coaja de portocala, acoperim vasul si dam la racit. 

Taiem blatul rece in doua, insiropam prima foaie, turnam jumatate din crema de ciocolata, peste ciocolata punem jumatate din crema cu branza dulce, apoi iar un strat de ciocolata. Peste ultimul strat de ciocolata punem a doua foaie din blat, insiropam usor si intindem ultimul strat din crema de branza dulce.

Imbracam tortul cu crema ramasa, facem un gratar de ciocolata si ornam cu floricele colorate din frisca.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata, branza dulce si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (17)

Teo 1

15.03.2016, 20:28

Multumesc frumos,Diaconta!

Teo 1

15.03.2016, 20:30

Multumesc pentru urare, MIKI!

diaconta 1

14.03.2017, 15:26

La multi ani,buni si frumosi !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolată,cremă de şampanie şi fructe de pădure