Pentru blat:
Pentru crema:
Pentru sirop:
Pentru decor:
Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat
Se adauga galbenusurile frecate cu praful de copt, amestecandu-se cu o lingura de susu in jos
Se adauga treptat faina, procedandu-se la fel
Se da la copt pt 25-30 minute
Crema:
Jumatate din frisca se pune la incalzit la foc mediu, cealalata se pastreaza in frigider
Cand frisca este fierbinte se adauga bucati din ciocolata menaj pentru a se topi
Se lasa compozitia la rece pana a doua zi
A doua zi se bate frisca ramasa tare, se mixeaza crema obtinuta cu o zi inainte si se incorporeaza in frisca
Asamblarea:
Blatul se taie in trei parti aproximativ egale
Siropul se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugandu-se esenta de vanilie
Se ia cate o parte din blat se insiropeaza, se pune crema, blat deasupra, sirop, crema si asa pocedam pana la final
"imbracam tortul in crema si presara fulgi de cocos
Un deliciu dulce care v-a bucura intreaga familie!
POFTA BUNA
1
SE POATE ORNA CU BOMBOANE RAFAELLO
2
SE POATE PRCEDA LA FEL CU CREMA DE CIOCOLATA NEAGRA :)