Tort cu crema de branza si ciocolata

de mirela0911 in Torturi, 4 Ian 2011 | 5571 vizualizari

 

Am vrut sa iasa altfel, inspirandu-ma dintr-o revista dar nu a iesit blatul ca sa-l pot taia in trei, asa ca a trebuit sa modific reteta de baza.

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:  
  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 120g zahar
  • 100 g faina
  • 30 ml ulei
  • Pt.crema de ciocolata
  • 250 ml frisca lichida
  • 200g ciocolata neagra
  • 20 g unt
  • esenta rom
  • Pt.crema de branza
  • 250g branza dulce grasa
  • 250 ml frisca lichida
  • zahar pudra dupa gust
  • esenta vanilie

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza si ciocolata:

Blatul: albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga pe rand galbenusurile amestecate cu uleiul. Se incorporeaza faina usor dupa care se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt (eu l-am pus intr-o tava mai mare si din cauza asta nu l-am putut taia in trei). Se da la cuptor pt 45 de minute la foc potrivit dupa care se lasa la racit in tava. Se taie in doua.

Crema de ciocolata: se pune frisca pe foc si se aduce la punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se pune ciocolata rupta bucatele si untul, se amesteca pana la omogenizare. Se lasa la racit dupa care se tine la frigider cateva ore.

Crema de branza: se bate frisca cu zaharul dupa care se adauga branza si esenta de rom si se bat in continuare pana se omogenizeaza.

Asamblarea tortului: luam primul blat si-l insiropam bine (eu am facut sirop din apa, zahar si esenta de rom dupa ochi). Cu un posh punem crema de branza in cercuri lasand cate un rand liber intre ele. Cand am terminat cu crema de branza, umplem celelalte spatii cu crema de ciocolata batuta cu mixerul pana devine spumoasa. Lasam putina crema si pentru ornat.

Se pune celalalt blat pe care l-am insiropat si se orneaza dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (10)

mamaieelena 1

05.01.2011, 09:37

gustos

divainbucatarie 1

05.01.2011, 09:59

cred ca e delicios...

mirela0911 1

05.01.2011, 19:15

Va multumesc pt aprecieri Intr-adevar a fost bun, am avut emotii pana sa-l incep

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort de Sf.Gheorghe