Tort cu ciocolata si crema de sampanie

de Miha in Torturi, 20 Dec 2013 | 7743 vizualizari

 

La multi ani bucataras.ro... sa cresti mare si voinic! :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • cateva picaturi esenta de lamaie
  • Pentru crema de sampanie:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar pudra aromat cu vanilie
  • 400 ml sampanie
  • 100 g ciocolata alba
  • 10 g gelatina
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • Pentru decor:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 intaritor de frisca
  • bilute colorate pentru decor
  • prajituri pe bat
  • 12 piscoturi pentru blatul de piscot
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si crema de sampanie:

Blatul este un blat clasic de pandispan.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de lamaie se adauga peste albusuri si se amesteca usor. La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam usor amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora. Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema de sampanie:

Gelatina se pune la hidratat in putina apa rece, atat cat sa fie acoperita.

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul aromat. Se toarna incet sampania si se mixeaza usor pana compozitia se omogenizeaza. Punem vasul pe foc mic si fierbem compozitia vreme de 10-15 minute. Dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana ciocolata se topeste. Lasam sa se racoreasca, apoi adaugam gelatina. Dam vasul la frigider pana compozitia se raceste bine si incepe sa se intareasca.

Intre timp batem smantana pentru frisca pana devine pufoasa. O incorporam apoi in crema de sampanie racita. Dam din nou la rece pana cand asamblam tortul.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic cu jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca, apoi se pune la congelator pentru 1 ora.

Daca aveti vreme lasati crema la rece, in frigider, pentru vreo 3 ore.

Intre timp batem restul de smantana pentru frisca pana devine pufoasa. O incorporam apoi in crema de ciocolata racita.

In mod normal blatul ar trebui taiat in 3 parti. Dar eu iar am gresit masuratoarea ) si atunci am lasat 2 blaturi si am inlocuit a 3-a parte cu un blat de piscoturi insiropate cu lapte indulcit.

Repartizam cremele intre blaturi si dam tortul la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Se orneaza cu frisca, bilute colorate si prajituri pe bat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si crema de sampanie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort ceas