Cam lipsita de inspiraţie pentru acest tort,poze urâte fără prea multa lumina,sper că colegele mele de serviciu vor aprecia măcar gustul.Nu-mi fac iluzii nici măcar că tortul de Sâmbătă va fi mai reuşit pentru că n-am nici cea mai mica idee cum va fi.Cum spuneam,e o perioadă aglomerată dar şi anii care se adună nemiloşi mă cam ….incomodează,chiar de nu credeam să simt asta.
Am pregatit mai întâi blatul.
Ciocolata maruntita am pus-o pe baie de aburi cu lichiorul de ciocolata si cele doua linguri de cacao.
Dupa ce s-a topit ,am lasat sa se racoreasca putin si am pus ghimbirul razuit.
Untul l-am mixat cu zaharul pâna a devenit o crema pufoasa,am adaugat pe rând ouale,mixând bine dupa fiecare,apoi am pus amestecul de ciocolata racit.
Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt si am pus-o în crema de unt.
La final am adaugat doua linguri de smântâna.
Am tapetat o tava rotunda cu hârtie de copt,am pus compozitia în ea si am pus în cuptorul preîncalzit la 180 de grade pentru 35 de minute.
Este util sa faceti testul scobitorii.
Am lasat blatul sa se raceasca în cuptor.
Pentru crema de lamâie ,am mixat toate ingredientele pâna la consistenta dorita.
Pentru tortul acesta a fost cam multa crema,cred ca 400 ml frisca , 200 ml lapte si smântâna ar fi fost mai bine.
Pentru glazura am hidratat gelatina cu putina apa rece.
Ciocolata maruntita am pus-o cu frisca si cacaoa pe baie de aburi pâna când ciocolata s-a topit.Am lasat sa se raceasca.
Gelatina am încalzit-o la microunde(atentie,nu se fierbe)apoi am pus-o în ciocolata calduta.Am pus la frigider pâna s-a întarit.
Mare atentie,se întareste destul de repede datorita gelatinei.
Peste blat am pus un strat de crema,o parte am pastrat-o pentru ornat,apoi glazura într-un strat destul de generos.
Am ornat cu crema,fulgi de ciocolata alba si bilute argintii.