Tort cu ciocolata si capsune

de Lau in Dulciuri, 18 Iun 2018 | 4057 vizualizari

 

M-am insiprat de la Laura Adamache, cu mici modificari
Picnicul bucatarasilor

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 300 g faina
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 2 oua mari
  • 240 ml lapte la temperatura camerei
  • 120 ml ulei
  • 240 ml apa fierbinte
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata
  • 300 g ciocolata
  • 300 ml smantana
  • 300 ml frisca
  • esenta de rom
  • 700 g capsune
  • Decor
  • margini decupate de la blat
  • 2 linguri nutela
  • codite ciocolata
  • capsune
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si capsune:

Blat - intr-un vas cernem faina,cacao,adaugam zaharul praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza.

In alt vas amestecam ouale, uleiul, laptele si esenta de vanilie.

Adaugam peste ingredientele uscate, amestecand cu un tel si adaugand treptat apa fierbinte.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea, cca 30 minla 180 c

Lasam sa se raceasca foarte bine.

Decupam marginea tortului si taiem in 2 felii.

Crema - intr-un vas adaugam ciocolata, smantana si punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste,avem grija sa nu fiarba.Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam frisca 2-3 min dupa care adaugam crema de ciocolata,mixam bine pana ce devine o crema cremoasa.

In tava in care am copt blatul adaugam prima foaie de blat-insiropam (eu am insiropat cu cafea) adaugam 2-3 linguri de crema si intindem pe toata suprafata blatului.

Adaugam felii de capsune in interiorul cercului pe margine.

Adaugam si restul de capsune cu varful in sus la o distanta de cca 2 cm.

Adaugam crema de ciocolata,umplem cu grija spatiile dintre capsune,nivelam si adaugam a 2 felie de blat,insiropam si dam la rece 1 ora.

Topim ciocolata cu frisc asi turnam deasupra blatului,nivelam cu cu grija si dam din nou la frigider 30 min.

Decor - sfaramam marginile,adaugam nutella framantam pana cand compozitia se leaga.

Formam bilute mai mici decat o nuca, cu mana umeda,tavalim fiecare bomboana prin codite de ciocolata.

Decoram tortul cu bomboane si capsune

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat de albusuri si crema de cacao si visine