Tort cu ciocolata si afine

de Oana in Torturi, 14 Oct 2012 | 4158 vizualizari

 

In continuarea campaniei promotionale Dr. Oetker "Imbogateste aromele toamnei", am facut tortul de ziua lui Cata :)
Mai multe detalii despre campanie puteti vedea pe site-ul http://www.promotii-oetker.ro/esente2012, unde te poți înscrie în campania națională de Esențe Dr. Oetker, îți poți alege rețeta preferată din rețetarul Dr. Oetker pregătit special pentru tine, sau poți participa la un miniconcurs cu premii.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt moale,
  • 150 zahăr pudră,
  • 1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker,
  • 5 gălbenuşuri,
  • 170 g făină ,
  • 1 plic Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker,
  • ½ plic Praf de copt Dr. Oetker,
  • 100 g ciocolată rasă,
  • 100 g nuci măcinate,
  • 5 albuşuri,
  • 50 g zahăr.
  • Pentru cremă:
  • 500 ml frişcă vegetală,
  • 2 plicuri Zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
  • 250 g afine,
  • 1 linguriţă Esenţă de rom Dr. Oetker.
  • Pentru ornare:
  • betisoare de ciocolata si margarete Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si afine:

Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilinat şi gălbenuşurile până se obţine o spumă. Se amestecă făina cu praful de budincă şi praful de copt, se amestecă cu spuma de unt şi se adaugă ciocolata şi nucile. Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi se amestecă în aluatul de mai sus.Se toarnă aluatul într-o formă detaşabilă acoperită cu hârtie de copt (cu diametrul de 24 cm) şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit, aproximativ 50 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Cu ajutorul unei linguri se scobeşte uşor tortul răcit şi se lasă o margine cu grosimea de 1,5 cm. Bucăţile de aluat scoase se fărâmiţează cu atenţie. Se bate frișca și se amestecă cu zahărul Bourbon și afinele. Se adaugă 2/3 din firimituri şi esența de rom și se amestecă încet. Crema se aranjează sub forma unei cupole. Restul de firimituri se presară deasupra. Se presara cu betisoare de ciocolata si se orneaza cu margarete de napolitana. Se dă la rece până la servire. 

TIPS-URI

1

Pentru crema, eu am folosit jumatate din cantitatea de frisca si restul branza de vaci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

laura_n 1

14.10.2012, 20:06

eu dau like ca arata bine...dar fara cioco ptmine

adry88 1

15.10.2012, 09:18

excelent

elucubratiiculinare 1

15.10.2012, 19:19

delicioas

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Buburuza