Tort cu ciocolata alba si crema de zmeura

de SimonaP in Torturi, 4 Iun 2013 | 6494 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar tos
  • 4 linguri faina
  • 100 g ciocolata alba
  • esenta de bergamota
  • Pentru crema:
  • 250 g zmeura
  • 200 g mascarpone
  • 100 g frisca lichida
  • agar-agar
  • 100 g zahar
  • Pasta de zahar:(se face cu o zi inainte)
  • 1 lingura gelatina
  • 6 lingura apa
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri miere
  • 500 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba si crema de zmeura:

Preparare blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana ce s-a topit intreaga cantitate de zahar.
Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri apa minerala, esenta de bergamota si se adauga peste albusuri.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se adauga in compozitia de oua.
La sfarsit adaugam faina cernuta, incorporand cu o spatula, prin miscari circulare de sus in jos.
Punem compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25- 30 minute.

Preparare crema:
Facem un pireu din 200 g zmeura, strecuram de seminte si amestecam cu zahar pe foc,pana acesta se dizolva complet.
Adaugam praful de agar si fierbem 1-2 minute la foc mic.
Dupa ce se raceste amestecam pireul de zmeura cu mascarpone si frisca lichida.
Adaugam si restul de zmeura intreaga in crema si amestecam usor.
Lasam crema la rece timp de o ora.

Preparare pasta de zahar:
Gelatina si apa se amesteca putin, se pun pe baie de abur si cand e calda se adauga untul si mierea, se amesteca usor pana se dizolva.
Se pune zahar pudra intr-un castron ,am pus pentru inceput 350g, se adauga amestecul lichid, se amesteca cu o lingura usor incepand din mijloc si se mai adauga zahar pana se face ca o pasta groasa.
Cand nu se mai poate amesteca ,se rastoarna pe masa de lucru pe care punem zahar pudra si framantam bine cu zahar pana cand devine ca un aluat si nu se mai lipeste de maini.
Se inveleste in folie si se lasa la rece pana a doua zi.
Inainte de a imbraca tortul cu pasta de zahar se lasa la temperatura camerei aproximativ 1-2 ore, apoi se framanta bine cu mainile umezite putin.

Asamblare si decorare tort:

Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, apoi se insiropeaza cu un sirop fiert din apa, zahar si esenta de bergamota.
Pe un platou asezam primul blat, crema de zmeura si cel de-al doilea blat.
Imbracam tortul intr-un strat subtire de unt, apoi il invelim cu  pasta de zahar.
Deasupra decoram cu floricele facute tot din pasta de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba si crema de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar