Va povesteam recent despre cursul de fotografie. Astazi va arat tortul facut cu ocazia incheierii cursului. Combinatia de ciocolata alba si capsuni a fost ideala.
Incepem cu pregatirea blatului. Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu apa calda. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devin ca o crema.
Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa si le adaugam treptat in compozitie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam usor in compozitia de mai sus. Turnam aluatul in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit 20-25 de minute.
Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar de bucatarie. Dupa ce s-a racit taiem blatul in trei.
Crema de ciocolata: Rupem ciocolata bucatele si o punem la topit impreuna cu 200 ml smantana pentru frisca. Dam deoparte si amestecam pana se omogenizeaza apoi lasam la racit. Gelatina o hidratam in apa rece apoi o topim la foc mic (atentie sa nu clocoteasca). Dam de pe foc si adugam treptat 4 linguri de ciocolata topita apoi amestecam cu restul de ciocolata.
Separat mixam restul de frisca (350 ml) si o adaugam peste ciocolata racita. Amestecam usor pana se omogenizeaza.
Pe un platou asezam o foaie de blat si montam in jurul ei inelul de tort. Intindem crema de ciocolata si acoperim cu a doua foaie de blat.
Dam tortul la frigider pana preparam crema de capsuni. Spalam capsunile si le taiem bucatele. Frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra.
Hidratam gelatina in apa rece timp de 5 minute apoi o dizolvam la foc mic. Peste gelatina dizolvata adaugam putina frisca si amestecam pana se omogenizeaza apoi o amestecam cu restul de frisca batuta. La final adaugam capsunile. Punem crema pe tort si acoperim cu ultimul blat.
Lasam tortul la frigider cel putin 2 ore apoi scoatem inelul de tort si ornam dupa preferinte. Eu am imbracat tortul in marshmallow fondant, dar la fel de bine merge si cu frisca batuta si capsuni feliate.