Se taie capsunile marunt si se pun cu zahar ca sa lase sirop.
Ciocolata alba (pt.crema) se topeste pe baie de abur cu 200 ml de frisca si se da la rece.
Untul impreuna cu ciocolata alba se topesc pe abur si se lasa sa se raceasca.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma dupa care se adauga zaharul si se bat in continuare pana cand devin o bezea. Galbenusurile se amesteca cu ciocolata si untul topite si se toarna peste albusurile batute spuma. Se adauga faina si drojdia si se amesteca. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana cand trece testul cu scobitoarea.
Batem spuma frisca ramasa dupa care adaugam amestecul de ciocolata mixand mereu. Dam la o parte 1/3 din cantitatea de frisca pt.a decora tortul. In frisca ramasa se adauga capsunile taiate cubulete si se amesteca bine.
Sirop: Punem pe foc siropul de la capsuni impreuna cu apa si zahar pana cand se ingroasa putin.
Blatul de taie in 3 pe orizontala. Insiropam primul blat, adaugam jumatate din frisca cu capsuni, al doilea blat, sirop, restul de frisca cu capsuni, al treilea blat, insiropam si ornam cu frisca