Tort cu ciocolata

de nico_nico in Torturi, 4 Noi 2010 | 6029 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 5linguri faina,
  • 5linguri zahar,
  • 1/2 praf de copt stins cu zeama de lamaie.
  • Crema:
  • 2 oua,
  • 300ml lapte,
  • 3 linguri faina,
  • 50gr ciocolata,
  • cacaua,
  • 1 esenta rom,
  • 250gr margarina
  • Sirop:
  • 4 linguri zahar,
  • 150ml apa,
  • 1esenta rom.
  • Decor:
  • 200ml frisca,
  • bombonele decorative.
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Pentru blat se bat albusele spuma tare cu un praf  de sare apoi adaugam zaharul si se pun galbenusurile, praful de copt dizolvat cu zeama de lamaie si la urma faina.Se coace intr-o forma dreptunghiulara la foc potrivit timp de 20-25minute.

 Pentru crema se pun pe foc ouale amestecate cu laptele si faina pana se ingroasa se ia de pe foc si se adauga ciocolata, cacaua si esenta de rom.Se lasa la racit si apoi se amesteca cu margarina. 

Pentru sirop se caramelizeaza zaharul pana are o culoare maronie apoi adaugi apa si lasi sa fiarba cateva minute pana se dizolva zaharul, tragi de pe foc si adaugi esenta de rom.Se lasa la racit. Frisca se bate cu mixerul pana se intareste.

Blatul de tort se taie in doua pe verticala si inca in doua pe orizontala obtinand 4 blaturi de tort patrate.Fiecare blat se insiropeaza cu siropul de zahar si se umplu foile cu crema de ciocolata.Se decoreaza cu frisca si bombonele decorative.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

UrsanMihaela

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort choux a la creme