Tort cu caramel si ciocolata

de gaby_duceag in Torturi, 14 Feb 2011 | 13973 vizualizari

 

C-o fi de Valentin, c-o fi de Dragobete, c-o fi doar provocarea Mihaelei la joaca cu ciocolata....nu stiu..important e ca am ceva bun :)))
Aseara am vrut sa mai pap prajitura cu menta era tava goala :(((

 

INGREDIENTE

Blat

  • 3 oua
  • un pahar de zahar
  • un pahar faina
  • putina sare
  • 3 linguri cacao
  • 3 inguri ulei

Crema

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana+3 linguri zahar pudra
  • putina zeama de lamaie
  • 10 linguri zahar pt. caramelizat
  • doua linguri zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri amidon

Sirop

  • 200 ml apa
  • 2 linguri cafea
  • o lingura zahar

Glazura

  • 200 gr ciocolata menaj
  • 100 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • o lingura zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu caramel si ciocolata:

Blat
Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile, adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare pana obtinem o compozitie "tepoasa" :)))
Adaugam usor faina,galbenusurile, sarea si cacaua. Ultimul il incorporam uleiul.
Turnam in tava tapetata cu ulei si presarata pe fund cu faina.
Eu am pus intr-o tava inimioara, cantitatea asta ajunge doar pt un blat cu diametrul 22-24.

Coacem la foc mic, 25 min.(probam cu scobitoarea)

Crema.
Mixam frisca impreuna cu zaharul pudra si zeama de lamaie, timp de 5 min, la viteza maxima.(trebuie sa fie tare)
Dam la frigider.

Caramelizam cele 10 linguri de zahar (nu exagerat de tare, sa nu facem o crema amara).
Stingem cu laptele fierbinte (luati de pe foc ca eu nu am luat si a facut reactii chimice:))) si s-a inmultit:))) )
Amestecam mereu si adaugam galbenusurile amestecate cu amidonul, diluate cu putin lapte rece.
Amestecam  pana se ingroasa bine si dam apoi la racit.
Albusurile le mixam spuma cu doua linguri zahar pudra.
Intr-un castron mare, amestecam cu un tel para : crema caramel, frisca si albusurile.
Usor..usor...
ps. am vazut aceasta varianta de crema si cu gelatina.Gelatina era pusa in crema caramel caldutza, eu ocolesc pt o vreme gelatina ca am gustat-o odata si..brrrrrr:)))
dar ..imi va trece:))
Voi faceti cum vreti.

Sirop: faceti o cafea din apa, cafea si zahar .PS. N-o beti :)))

Asamblare:
Taiem blatul in trei.
Asezam prima foaie, insiropam cu jumatate din sirop, punem o treime din crema, a doua foaie, sirop, alta treime crema si ultima foaie.

Topim ingredientele pentru glazura la foc mic si calduta o turnam peste ultimul blat.
Decoram cu restul de crema si dam la frigider (peste ultimul pas...eu am trecut:)))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Bya Ralu 1

02.07.2013, 11:39

))))))

Ligia Bxl 1

02.07.2013, 18:24

uite ca au aparut si oualelelelele chiar asa va bateti joc da-ti cu oua in oameni

Nicko 1

16.03.2017, 16:55

Nu se specifica cum se folosește smântâna si de care smântâna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de cafea si brandy