Tort cu capsuni si portocale

de simona72 in Torturi, 18 Feb 2016 | 5617 vizualizari

 

A fost cu dedicatie pentru mama. L-am facut cu mare mare drag pentru mama mea frumoasa. Toate mamele sunt frumoase, harnice si au inima daruita puiului ei. Dar fiecare mama este unica in felul ei. Asa este si mama mea. La multi ani mama, sa ne traiesti multi ani, sa ne incanti si dezmierzi, sa ne bucuri viata si inimile si sa ne porti mereu in sufletul tau…
Tortul a fost mega delicios, a incantat musafirii si pentru ca printre ei se aflau si persoane cu diferite afectiuni (diabet), am folosit Green Sugar, un dulce natural cu indice glicemic scazut. In acest fel toata lumea s-a putut bucura de degustarea tortului. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua mari
  • 1 praf mic de sare
  • 4 linguri zahar brut
  • 4 linguri pliculete Green Sugar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cu varf cu cacao neagra
  • 1 lingura extract natural de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 800 gr smantana pentru frisca grasa(de la tarani)
  • 4 linguri zahar brut
  • 10 pliculete Green Sugar
  • 2 pliculete gelatina granule
  • 3 portocale
  • 1 fuct kaki
  • 1 lingura gem de portocale cu wkisky(de la Lidl)
  • 800 gr capsuni(congelate am folosit eu)
  • 200 ml apa plata
  • Pentru decor:
  • Capsuni
  • Bomboane de ciocolata
  • Tigarete din ciocolata
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si portocale:

Pentru blat: pregatim un blat simplu, obisnuit. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare pentru 2-3 minute. Adaugam zaharul si indulcitorul si mixam pana albusurile capata consistenta, devin o bezea. Adaugam treptat galbenusurile si mixam dupa fiecare galbenus adaugat. Faina o amestecam cu cacaoa, o adaugam la ingredientele umede si amestecam cu mixerul la viteza mica la inceput apoi la viteza mai mare, pana se incorporeaza ingredientele. Tapetam fundul unei forme de tort cu inel detasabil cu hartie de copt, iar marginile le stropim cu putin ulei. Punem aluatul in forma de tort, nivelam si dam tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 30 minute. Am folosit o tava cu diametrul de 28 cm. Lasam blatul in cuptor cu usa intredeschisa inca 15-20 minute, apoi il lasam sa se raceasca de tot. Il scoatem din forma si-l punem pe un grilaj.

Pentru umplutura: frisca o mixam cu 2 linguri zahar brut si 6 pliculete indulcitor. Cand capata consistenta dorita oprim mixerul si dam frisca la frigider.

Capsunile le punem intr-o craticioara impreuna cu 100 ml apa plata. Adaugam 2 linguri zahar brut si 2 pliculete indulcitor. Lasam sa fiarba 10 minute, pana fructele sau inmuiat, dar nu sunt zdrobite. Intre timp punem la hidratat 1 pliculet de gelatina cu 60-70 ml apa rece. Dupa ce capsunile au fiert adaugam gelatina hidrata peste ele. Amestecam usor pana gelatina este dizolvata. De aici alegem aproximativ 150 ml din zeama lasata de fructe. Lasam atat fructelle cat si zeama lasata sa se raceasca. Dupa ce sau racit in jumatatea de frisca batuta adaugam zeama racita de la capsuni, care intre timp a devenit gelatinoasa…

Fructul kaki il curatam si taiem feliute. Portocalele le spalam cu apa calda si cu ajutorul unui cutit bine ascutit le curatam de coaja, alegem doar miezul, fara pielita alba. Punem feliutele de portocale si kaki intr-o craticioara. Adaugam 100 ml apa plata, 2 pliculete indulcitor si 1 lingura gem de portocale. Lasam pe foc mic, pana fructele sau inmuiat, iar gemul s-a incorporat in compozitie. 1 pliculet de gelatina il punem la hidratat in 60-70 ml apa rece. Dupa ce fructele au fiert suficient punem gelatina hidratata peste ele. Amestecam usor pana gelatina este dizolvata. Si din aceasta compozitie alegem aproximativ 150 ml din zeama lasata de fructe. Lasam sa se racesaca. Amestecam jumatatea ramasa de frisca cu zeama racita de la portocale.

Pentru asamblare: taiem blatul de tort in 3 felii. Punem pe un platou prima felie de blat. Peste primul blat punem capsunile, dar atentie, sa nu fie intarite de tot. Dam blatul pentru 15 minute la frigider. Peste capsuni punem frisca cu aroma de capsuni, din care mai oprim 3-4 linguri. Nivelam frisca si dam din nou la frigider pentru 15 minute. Punem al doilea blat de tort, peste blat punem portocalele, dar si aici atentie sa nu fie intarite de tot. Sa se poata distribuii usor, iar blatul sa se inmoaie de la fructe. Dam la frigider pentru alte 15 minute. Adaugam si frisca cu aroma de portocale din care oprim 3-4 linguri. Asezam ultimul blat peste frisca, apasam foarte usor sa faca „priza” cu frisca si dam la frigider pentru alte 15 minute. Scoatem pentru ultima oara si decoram tortul. Il imbracam in frisca oprita, pe suprafata tortului cu frisca roz de capsuni, iar pe laterale cu frisca galbuie de portocale. Il decoram cu bombonele si capsuni intrebi si-l dam la frigider pana in momentul servirii. Happy birthday!!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Kilimanjaro