Tort cu capsuni si crema de iaurt

de Miha in Torturi, 8 Mar 2013 | 8454 vizualizari

 

La multi ani femeie!

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 10 g gelatina
  • 300 g iaurt gras
  • 500 g capsuni
  • piscoturi pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si crema de iaurt:

Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa  rece.

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se pune gelatina si se omogenizeaza. Se da vasul la frigider pentru cateva ore, pana compozitia se raceste foarte bine si se ingroasa.

Capsunile le taiem felii ( sau fasii sau cubulete). Pastram cateva si pentru decor.

Mixam crema de ciocolata alba, cateva minute, pana capata putina consistenta. Adaugam iaurtul si omogenizam. La sfarsit incorporam capsunile, amestecand usor.

Tapetam cu folie alimentara o tava mica de tort (18 cm diametru) sau intr-o cratita. Punem piscoturile de jur imprejurul tavii, apoi turnam crema de iaurt. Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte, pana se intareste crema.

Tortul se rastoarna pe platou si se orneaza cu capsunile pastrate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar fara coacere