Tort cu capsune si crema de ciocolata alba

de Bucataras Medi in Dulciuri, 13 Dec 2015 | 4533 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 11 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • unt pentru uns tava '
  • Pentru crema
  • 4 galbenusuri
  • 300 g margarina Rama Maestro
  • 225 g zahar (eu am folosit zahar pudra)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 150 g ciocolata alba '
  • Pentru sirop
  • 250 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 fiola esenta de rom'
  • Pentru ornat
  • 5-6 cirese
  • circa 500 g capsune
  • 150 g fistic
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsune si crema de ciocolata alba:

Blatul
Separam albusurile de galbenusuri.
Peste albusuri adaugam un praf de sare si mixam bine pana cand compozitia isi dubleaza volumul si devine spumoasa.
Adaugam zaharul ,in ploaie,si mixam pana cand zaharul este complet dizolvat.Adaugam si zaharul vanilat.
Adaugam apa, lingura cu lingura ,si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus(NU circular).
Incorporam  galbenusurile, amestecand la fel ca mai sus.
Cernem faina.
Cernem cacao.
Incorporam atat faina cat si cacao in amestecul de mai sus ,amestecand usor pentru o buna omogenizare.Ungem o forma rotunda ,cu diametrul de 24 cm. cu unt si apoi o captusim cu hartie de copt.Presam usor astfel incat hartia sa se lipeasca atat de fundul tavii cat si de peretii acesteia.Turnam compozitia in tava si nivelam cu ajutorul unei linguri.Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la 165 grade pana cand blatul trece testul scobitorii(circa 30-40 min).Nu trebuie sa deschidem usa cuptorului in timpul coacerii ,cel putin in primele 15 min.Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca.Cand blatul este rece il scoatem din tava,indepartam hartia de copt si il taiem in 2.

Crema

Mixam galbenusurile cu zaharul (adaugat in ploaie) si zaharul vanilat pana se albesc. Acest amestec se pune pe baie de abur si se tine pana se ingroasa(fara a da in clocot!!!). Se trage de pe foc si se lasa la racit. Se rupe ciocolata bucatele si se topeste cu margarina la foc mic.
Se lasa sa se racoreasca si apoi se mixeaza pana obtinem un amestec cremos.  Acest amestec il adaugam in crema de oua si amestecam pentru o buna omogenizare.

 Siropul Zaharul impreuna cu apa se pun la fiert  timp de 3 min   Se lasa sa racesca complet. Dupa racire adaugam esenta de rom si amestecam bine. Asamblare
Se aseaza pe un platou primul blat insiropat. Intindem 1/3 din crema deasupra blatului. Peste crema asezam capsuni feliate(atatea cat sa acopere blatul). Apasam usor fructele astfel incat sa intre putin in crema.Peste capsuni punem 1/3 crema si nivelam.Asezam celalalt blat insiropat. Cu crema ramasa imbracam tortul atat deasupra cat si pe lateral. Deasupra decoram cu capsuni feliate si cateva cirese iar pe lateral se imbraca in fistic pisat in piulita. Se da la rece pentru cateva ore.Se feliaza si se serveste. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsune si crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Corinuta 1

17.12.2015, 19:31

A facut Medi tooooort! Si ce tort , Doamne!

mihaelar63 1

19.01.2016, 02:51

Arata prea bine Prea ca la ... Medi

dantes 1

22.05.2019, 08:55

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi aromate