Tort cu buttercream si nuci caramelizate

de cccris in Torturi, 17 Feb 2010 | 7019 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 blaturi de pandispan
  • 1 pachet unt la temperatura camerei
  • 120gr ciocolata
  • 500 gr zahar pudra
  • 5-6 linguri de lapte
  • 2-3 linguri vanilie
  • 2-3 linguri dulceata de portocale
  • 3 linguri apa
  • 1-2 miini de nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu buttercream si nuci caramelizate:

Ciocolata se topeste la baie de abur, se raceste putin, se adauga peste unt si se freaca bine de tot cu mixerul pina devine o crema pufoasa.

Se adauga cite un pahar de zahar si o lingura de lapte, se amesteca bine. Procedati  asa pina se termina zaharul. La sfirsit se adauga vanilia. Daca e prea groasa crema se mai pune putin lapte, daca e prea moale se mai pune zahar.

Se amesteca dulceata de portocale cu apa si se insiropeaza primul blat. Se intinde jumatate de crema pe primul blat. Se adauga si al doilea blat si se pune la frigider.

Nucile se taie bucatele potrivit de mari, se prajesc nu foarte tare intr- o lingurita de unt si se adauga putin zahar pudra pina la caramelizarea lui. Trebuie sa dati focul mic si sa aveti mare grija sa nu se arda nucile. Mai luati cratita de pe foc din cind in cind. Se lasa sa se raceasca. Se acopera si al doilea blat cu crema, se modeleaza dupa gust si se orneaza cu nucile caramelizate.

TIPS-URI

1

merge si cu niste fructe de padure proaspete, dar nu am avut

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu buttercream si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (12)

Anastasia 1

17.02.2010, 23:05

i-mi place cum arata in stil rustic si gustul cred ca este pe masura

ala_oancea 1

18.02.2010, 20:38

Foarte bun si arata minunat

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 11:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu piscoturi