Tort cu blat de cacao si crema cu finetti si frisca

de andreea_nagy in Torturi, 29 Iun 2014 | 31649 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt. 2 foi :
  • 8 oua
  • 160 g zahar
  • 40 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 4 lg miere
  • 4 lg gris
  • 4 lg faina
  • 4 lg cacao neagra
  • 1 praf de copt
  • 2 plic zahar vanilat
  • Crema :
  • 800 ml frisca
  • 1 galetuta finetti cu alune
  • Sirop :
  • 1l apa
  • 3 ling. cacao neagra
  • 6 ling. zahar ( sau dupa gust )
  • esenta de rom si vanilie
  • Glazura :
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de cacao si crema cu finetti si frisca:

Pt. foi :

Galbenusurile le mixam cu zaharul, mierea si zaharul vanilat bine de tot; amestecam faina cu grisul, praful de copt si cacaoa si le incorporam in galbenusuri, apoi adaugam treptat laptele si uleiul , pana se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca in compozitia de mai sus, amestecand de jos in sus cu o lingura; Impartim compozitia in 2 parti si coacem 2 foi - aprox. 15-20 minute fiecare la 180 g - intr-o tava (35*45 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

Eu am facut de 2 ori compozitia pt. ca am facut 4 foi .

Crema :

Se bate frisca , apoi se adauga finetti si se mixeaza pana se incorporeaza bine. Crema se imparte in 4 , 3 parti intre foi , restul pt. decorat .

Sirop :

Se fierb toate ingredientele putin pe foc si apoi se lasa la racit .

Glazura :

Se topesc si se toarna peste tort. Va iesi o glazura lucioasa , moale , delicioasa ! 

Se insiropeaza pe rand foile , in functie de cum se asambleaza , se insiropeaza una , se pine o parte din crema....si tot asa pana la ultima foaie , deasupra se toarna glazura si se orneaza cu crema ramasa dupa preferinte !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de cacao si crema cu finetti si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort aniversar - 5 ani de bucataras