Tort cu biscuiti, napolitane si mascarpone

de madi_marin in Torturi, 27 Feb 2011 | 19127 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g biscuiti petit beurre
  • 150 g unt
  • 150 g mascarpone
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g cacao neagra
  • 120 g zahar
  • 50 g napolitane Joe
  • stafide
  • nuca macinata
  • esenta de rom
  • coaja rasa de portocala
  • lichior crema de ciocolata

Glazura :

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 40 ml frisca lichida
  • 20 g unt

Ornat:

  • frisca batuta
  • ciocolata alba rasa
  • bomboane de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu biscuiti, napolitane si mascarpone:

Biscuitii se rup in bucatele intr-un castron mare. Untul cu mascarpone se amesteca bine cu zaharul, apoi se adauga cacaua si se pune compozitia peste biscuiti.

Se amesteca bine . Se adauga napolitanele zdrobite, ciocolata topita la microunde, lichiorul, esenta de rom, stafidele si coaja rasa de portocala. Se pune compozitia in tava de chec tapetata cu folie de plastic si se da la congelator pana la prepararea glazurii.

Pentru glazura se pun la topit ciocolata, frisca lichida si untul. Se amesteca continuu la foc mic pana ce se obtine o crema care se lasa putin la racit, apoi se intinde peste tortulet.

Se orneaza cu floricele de frisca, ciocolata alba rasa si bombonele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu biscuiti, napolitane si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Joly