Vom prepara mai intai blatul de bezea, prepararea acestuia durand cateva ore.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie, cate putin, si mixam  pana obtinem o spuma densa si lucioasa, care face tepi in momentul  in care scoatem paletele mixerului. 
Se toarna bezeaua intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de  copt si dam la cuptor la foc mic, cu usa cuptorului deschisa. Bezeaua  trebuie sa se usuce si sa se intareasca. Atentie la scos din tava, caci  blatul este casant.
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se  mixeaza pana obtinem o spuma lucioasa. Galbenusurile se mixeaza cu  uleiul si esenta de rom, apoi se toarna emulsia obtinuta peste spuma de  albus. Se omogenizeaza usor. Incorporam apoi faina amestecata cu praful  de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in  sus.
Turnam compozitia in tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si  dam la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora. Facem proba cu  scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
Crema 1:
Ciocolata o topim la foc mic sau la baine marie, impreuna cu smantana. Aducem la punctul de fierbere si omogenizam. Dupa ce s-a racorit putin adaugam si coniacul. Dam la frigider pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca. Mixam crema pana obtinem o crema pufoasa si delicios de ciocolatoasa. :))
Crema 2:
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, pana devine pufos. Frisca o mixam pana se intareste, apoi o incorporam putin cate putin in crema de unt. La sfarsit vom adauga si cafeaua solubila si omogenizam, amestecand usor.
Glazura:
Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana. Cand ajunge la  punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit pana  ajunge la consistenta unei smantani.
Blatul de cacao il taiem in 2 parti. Se insiropeaza usor cu putin lapte  amestecat cu zahar si esenta de rom. Pe unul din blaturi punem crema de  cafea, acoperim cu blatul de bezea. Punem si crema de ciocolata si  acoperim cu cel de-al 2-lea blat, putin insiropat.
Turnam glazura peste tort, iar marginile tortului le imbracam cu frisca.
Ornarea acestuia depinde de imaginatia si indemanarea fiecaruia.