Tort cu afine si piersici

de elena001 in Torturi, 22 Mai 2013 | 2825 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • 500 g afine
  • 4 oua
  • 1 cutie de compot de piersici (500ml)
  • 1 tub de frisca
  • 1 plic crema pt prajituri de vanilie
  • 250 ml lapte rece
  • 3 linguri de zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu afine si piersici:

Pentru blat: se pune la foc apa cu 200 g zahar. Se bat albusurile spuma peste care se adauga siropul din apa cu zahar. Se freaca galbenusurile cu uleiul. Peste albusuri se pun galbenusurile, esenta, praful de copt si faina in ploaie. Compozitia se pune intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor pt aprox 30 minute, apoi se lasa la racit. Se taie de-a latul astfel incat sa obtinem 3 foi de tort.

Pentru crema de prajituri: peste 250 ml de lapte rece punem crema pt prajituri cu 3 linguri de zahar pudra si amestecam cu mixerul la viteza mica 2 minute, apoi la viteza mare 4 minute.

Se pregateste vasul pe cate vrem sa punem tortul. Se pune cate o foaie pe care o insiropam cu compotul de piersici. Deasupra punem cam 3 linguri de crema de prajituri si intindem. Taiem piersicile din compot si le adaugam, la fel si cateva afine. Punem urmatoarea foaie si facem la fel pana la ultima. La sfarsit ornam cu frisca ,piersici si afine.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mango si iaurt