Tort cu 3 feluri de mousse de ciocolata

de leoflori in Torturi, 3 Iun 2009 | 72913 vizualizari

 

desert usor de facut si super ciocolatos

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat :
  • 60 gr. migdale pudra (eu am pus nuci)
  • 100 gr. zahar pudra (60+40)
  • 20 gr. cacao 4 albusuri,
  • 1 vf.sare;
  • eu am pus si 1/2 fiola esenta rom
  • Mousse de ciocolata alba :
  • 125 ml. frisca lichida
  • 250 gr. ciocolata alba
  • 300 gr.frisca batuta
  • 2 gr gelatina (1 foaie) eu am pus granulata, cca 3 gr si ceva
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 125 ml frisca lichida
  • 160 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr frisca batuta
  • 1 foaie gelatina
  • Mousse de ciocolata amaruie:
  • 125 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 110 gr frisca batuta
  • 1 foaie gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu 3 feluri de mousse de ciocolata:

Pt. blat : amestec migdalele/nucile macinate praf, cu 60 gr. zahar pudra + cacao. Bat albusurile spuma cu 40 gr.zahar pudra + vf.sare. Se toarna amestecul de migdale/nuci peste albusurile batute si se amesteca usor cu lingura/spatula. Punem in forma unsa cu unt si coacem 15 minute la 200 grade.

Mousseul de ciocolata alba : Gelatina se pune la inmuiat in apa, atat cat sa o acopere, timp de10 minute. Apoi se dizolva la bain-marie, nu se fierbe! La bain-marie se pun 125 frisca, se adauga si ciocolata alba rupta in bucati si se amesteca bine. Se lasa putin la racit, iar cand este calduta se adauga gelatina, se amesteca bine si se pune si frisca batuta. Se omogenizeaza si se toarna peste blat. Se da la rece cca 1 ora, ca sa se intareasca suficient pt.urmatorul strat de mousse.

Celelalte 2 mousse-uri se prepara la fel ca cel de ciocolata alba.

In jurul blatului se pune iar inelul formei de tort, prima este crema alba, se da la rece 1 ora, urmeaza crema cu lapte, iar la rece 1 ora si ultima crema amaruie, iar la rece pana la ornat. Eu am pus aschii de cioco alba + margelute decor. L-am imbracat in frisca pt. ca-mi ramasese mai multa, altfel l-as fi lasat asa "nud".

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 3 feluri de mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Angelina_Elena 1

10.10.2011, 15:29

Minunat si delicios

mariaghe 1

16.12.2011, 09:22

Am o nelamurire: Frisca lichida este smantana pentru frisca? Pe cutie scrie doar grame, iar cea varsata se vinde la kg. Cum pot aprecia gramele in mililitri?

VERONICA2607 1

30.03.2012, 00:15

super tort

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu branza