Tort cifra unu

de botcrina in Torturi, 26 Feb 2012 | 6646 vizualizari

 

Acest tortuleţ l-am facut când a împlinit copilaşul meu un anişor.

 

INGREDIENTE

  • Blaturile
  • 8 ouă
  • 1 praf de copt
  • 8 linguri făină
  • 8 linguri zahăr
  • puţină zeamă de lămâie
  • Umplutura
  • cremă de vanilie din comerţ
  • 250 ml lapte fiert şi răcit
  • 4 linguri zahăr
  • Siropul
  • o fiolă esenţă de rom
  • 4 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 200 ml apă călduţă
  • Decor
  • frişcă lichidă
  • feliuţe de mandarine
  • struguri
  • bombonele decorative

 

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cifra unu:

Pregătim două forme de chec, le ungem cu unt sau ulei şi le tapetăm cu faină.

Separăm 4 ouă, gălbenuşurile le amestecăm cu jumătate din plicul de praf de copt şi stingem cu puţină zeamă de lămâie. 

Batem albuşurile spumă tare, apoi adăugăm 4 linguri de zahăr (continuăm să batem până se topeşte  zahărul), apoi 4 linguri de făină şi la final gălbenuşurile. Amestecăm uşor de jos în sus până se omogenizează compoziţia, după care o turnăm în tava de chec, şi o punem la copt.

Repetăm aceaşi operaţune şi cu al doilea blat.

Când s-au răcit blaturile, le luăm şi începem să asamblăm tortul. Primul blat îl tăiem în două, însiropăm partea de jos apoi punem cremă, acoperim cu cealaltă jumătate, o însiropăm şi o punem de o parte.

Din al doilea blat tăiem oblic pe grosime o bucată, astfel încât să se potrivească cu celălalt blat întreg, apoi procedăm la fel ca şi cu primul în privinţa tăiatului în două, a însiropatului şi a umpluturii.

Punem cremă între cele două blaturi şi le alipim astfel încât să obţinem cifra unu, după care le acoperim cu frişcă bătută, apoi ornăm cu felii de mandarine, struguri, şi bombonele decorative.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cifra unu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si glazura de ciocolata cu grau expandat