Tort "chinuit"

de bahna_violeta in Torturi, 18 Aug 2012 | 2985 vizualizari

 

Nu arata cine stie ce,dar la gust a fost foarte bun:d

 

INGREDIENTE

  • 11 oua
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri crema pentru prajituri cu aroma de ciocolata
  • 3 plicuri praf de copt
  • frisca 500 ml
  • 2 banane
  • struguri
  • pepene galben
  • o cana de zahar2 cani de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "chinuit":

Mai intai am facut blatul tortului din 11 oua, am separat albusurile de galbenusuri, dupa care am batut albusurile spuma. Dupa acea am pus o cana de zahar peste si am continuat sa amestec pana capata o consistenta de bezea, apoi galbenusurile unul cate unul, faina turnata in ploaie, praful de copt stins cu otet. Punem aluatul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si lasam la 200 de grade timp de 30 de minute. Cand e gata il lasam la racit.

Facem crema conform instructiunilor de pe plic.

Taiem blatul in 3, il insiropam cu sirop de zahar ars (zahar ars peste care am pus apa), punem o parte din crema si o banana taiata feliute, punem urmatorul blat. Il insiropam si pe acesta bine, punem jumtate din frisca si banana taiata feli, punem ultimul blat pe care il insiropam bine, punem restul de crema peste tot tortul, o intindem bine cu ajutorul unui cutit. Punem frica ramasa deasupra tortului, ornam cu boabe de struguri si feliute de pepene galben.

Sper sa va placa, chiar de nu arata foarte bine,este foarte gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "chinuit"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de portocale si vanilie