Tort ceas

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 28 Mai 2015 | 5280 vizualizari

 

Un tort foarte bun pe care l-am facut pentru noaptea de Revelion.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • 1 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina

Crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 200g ciocolata alba
  • 50 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ceas:

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste .Frecam bine galbenusurile cu uleiul, apoi le adaugam peste albusuri.Amestecam faina cu cacaoa si o adaugam treptat peste albusuri amestacand usor.Turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit.Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt.

Pentru crema de ciocolata punem intr-o cratita pe foc 200 g ciocolata rupta bucatele cu 200 ml frisca si 30 g unt. Lasam pana se topeste ciocolata apoi dam la rece.La fel procedam si cu ciocolata alba, 200 ml frisca si 20 g unt.Lasam cremele sa se raceasca cateva ore, apoi le mixam.

Asezam pe un platou blatul racit,crema de ciocolata cu lapte si apoi pe cea de ciocolata alba.Din cele 100g ciocolata cu lapte ramase facem cifre .

Am ornat tortul cu cifre de ciocolata si restul de frisca batuta.

 

TIPS-URI

1

Blatul poate fi insiropat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ceas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]