Tort Catifea rosie cu capsuni

de Xandrinne in Torturi, 30 Iun 2016 | 4735 vizualizari

 

Cu ceva timp in urma am facut si eu acest tort, foarte aspectuos si cu un gust pe masura. Multumesc Simona (Simona72) pentru reteta, a fost foarte apreciata!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua mari,
  • 1 praf de sare,
  • 200 g zahar,
  • 100 g unt gras topit,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 100 ml lapte batut,
  • 250 g faina,
  • 1/4 lingurita colorant rosu alimentar (de la Pastai de vanilie am folosit, intocmai ca Simona),
  • 1 lingurita cacao neagra,
  • 1 lingura praf de copt.
  • Crema:
  • 300 ml smantana dulce pentru frisca,
  • 300 g iaurt grecesc,
  • 100 g zahar,
  • 5 g gelatina,
  • 50 ml lapte condensat.
  • Jeleu:
  • 500 g capsuni (congelate),
  • 100 ml sirop de fructe de padure,
  • 1 plic gelatina,
  • 50 ml apa rece,
  • 150 g zahar.
  • Decor:
  • ciocolata alba.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Catifea rosie cu capsuni:

Pentru blat mixam ouale cu sarea si zaharul pana isi maresc volumul si seamana cu o crema. Adaugam untul topit, in fir subtire, nu tot odata.

Adaugam laptele batut si vanilia, amestecand usor cu un tel in forma de para.

Separat amestecam faina cu zaharul, cacaua, colorantul pudra, praful de copt.

Adaugam treptat ingredientele uscate la cele umede si amestecam cu grija, pana la omogenizare. Turnam aluatul in doua forme de copt (cu inel detasabil, daca este posibil), tapetate cu hartie de copt.

Coacem pana trec blaturile proba scobitorii (cca 20 de minute, in functie de cuptor). Scoatem blaturile pe un gratar, la racit.

Ne ocupam si de crema: hidratam gelatina in apa rece, 10 minute.

Mixam frisca cu zaharul pana capata consistenta apoi adaugam si iaurtul, folosind mixerul la o viteza mai mica.

Incalzim laptele condensat si il amestecam cu gelatina, pana aceasta se dizolva. Incorporam amestecul in frisca batuta cu iaurt.

Punem fructele la fiert cca 15 minute, impreuna cu siropul, pana incep sa se inmoaie. Adaugam si zaharul si mai asam cateva minute la fiert, pana se topeste acesta din urma.

Hidratam gelatina in apa rece 10 minute, apoi o tinem pe baie de aburi pana se lichefiaza. Pasam fructele cu un mixer vertical. Adaugam gelatina si omogenizam compozitia.

Asamblam tortul: punem pe un platou inelul formei de copt, captusit cu folie alimentara. Asezam primul blat, punem piureul de capsuni, din care am retinut 4-5 linguri, dam tava la frigider pentru o ora. Turnam crema, dam tava la frigider inca o ora. Asezam al doilea blat pe care il ungem cu piureul de capsuni ramas.

Decoram cu ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Catifea rosie cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
TORT '' New Year''