Tort Belle (frumoasa si bestia)

de cec in Torturi, 22 Feb 2011 | 8870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat pandispan (multumiri LauraA)
  • 5 oua
  • 150 gr faina
  • 150 gr zahar
  • un varf sare 
  • Crema de iaurt (multumiri gloxinia)
  • 400 ml iaurt
  • 100 ml smantana
  • 8 lingurite dulceata visine
  • 2 plicuri gelatina
  • 300 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Belle (frumoasa si bestia):

Mixam ouale cu zaharul si un varf de sare pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Cu o lingura sau cu paleta mixerului, lasam sa cada putin aluat pe intreaga suprafata a compozitiei de oua si zahar si daca acesta lasa urme vizibile (sau “scrie”) atunci compozitia noastra este gata.

Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam cu mare grija de jos in sus, dinspre centru spre exterior. Dupa ce faina este incorporata perfect in compozitia de oua, adaugam alta faina si tot asa pana ce terminam toata faina.

Asezam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina si nivelam cu foarte mare grija suprafata.
Eu am folosit pt copt un tuci si un castronel.

Dupa ce l-am nivelat, lovim forma de masa de cateva ori ca sa eliminam excesul de aer acumulat de aluat. Vor aparea la suprafata cativa bulbucei.

Introducem pandispanul in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20 –25 minute. Cand pandispanul este auriu si se desprinde singur de pe marginea formei atunci este gata. Stingem cuptorul, intredeschidem usa si il lasam sa se raceasca inauntru. Nu trebuie sa il lasam neaparat sa se raceasca complet ci doar sa se racoreasca si sa se obisnuiasca cu temperatura bucatariei. Il rasturnam cu grija pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet dupa care il taiem in foi.

Am amestecat iaurtul cu smantana si cu dulceata,  am adaugat gelatina hidratata si topita si frisca

Tot in tuci am asamblat tortul, am pus prima felie, am insiropat si am pus o parte de crema, iar blat insiropat, alta parte de crema, blat insiropat si apoi dat la frigide pt a se intari crema. La fel am procedat si pt blatul din castronel

Am suprapus torturile. Am uns cu unt.Am facut o danteluta jos care s-a muiat de tot (ca mi-a iesit siropul din blat), apoi am bagat papusa si am imbracat

ps. imi cer scuze pt praful de pe rochita, am sesizat dupa ce am pozat

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Belle (frumoasa si bestia)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

cismaru_nicoleta 1

22.02.2011, 22:59

Eu oricat as incerca tot nu-mi pot da seama cum l-ai facut...mi se pare atat de dificil...cred ca ai muncit tare mult...si ti-a iesit cu adevarat SUPERB.

tanyapatap 1

23.02.2011, 11:14

adry88 1

16.06.2011, 15:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort ,,Alexandra,,