Ieri puiutul nostru drag a facut 2 anisori si normal nu se putea aniversare fara tort si sampanie....noua ne place ciocolata, asa ca am combinat un tort mai ciocolatos...a iesit asa....
blatul: se bat spuma albusurile se adauga zaharul apoi praful de ciocolata si vanilia. se coc 2 blaturi intr-o forma rotunda.
crema de ciocolata: se topeste ciocolata la foc mic, se da la rece. se face budinca cu laptele si se da la racit. frisca se bate spuma. cand sunt reci toate se mixeaza bine impreuna si se lasa crema la rece.
crema de caramel: idem crema de ciocolata.
cand blaturile s-au racit se taie fiecare in doua...se ia o foaiue , se unge cu jumatate din crema de ciocolata, apoi se pune oi alta foaie si se unge cu crema de caramel. se pune a treia foaie si se unge cu restul de crema de ciocolata, se acopera cu ultima foaie de tort. se lasa la rece.
se face glazura din toate ingredientele, se lasa putin sa se domoleasca si se toarna peste blat, intinzandu-se uniform, se da si peste margine, ca sa se scurga si peste margini in jos. se lasa la rece asa pana a doua zi. foile de blat pe masura ce se monteaza tortul se insiropeaza cu un sirop obtinut din sucul de la un ananas, putina miere si 2 fiole se esenta daca aveti de rom e super...eu am avut doar de vanilie.
a doua zi se orneaza tortul dupa preferinte....eu am pus frisca pe margini si felii de portocala, iar deasupra figurine din zahar ( le-am cumparat ca nu merita sa ma mai complic cu facutul...)
se serveste rece si cu un pahar de vin , sampanie, martini, garone...sau ce va mai pofteste inima...pofta buna!