Tort aniversar

de dentistutza in Torturi, 5 Mar 2012 | 4877 vizualizari

 

An de an de ziua mea pregatesc si acest tort in amintirea bunicii mele de la care am reteta. Anul acesta tortul meu s-a topit inainte sa-l pozez!!!

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 10 oua
  • 500 gr nuci macinate
  • 300 gr zahar
  • 1.5 cana apa
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita faina
  • crema
  • 300 gr unt moale
  • 100 gr zahar
  • 3-4 linguri cacao neagra
  • 1 lingurita ness
  • coniac sau rom sau coaja rasa de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Blatul: separam albusurile de galbenusuri si punem deoparte 3 din cele zece galbenusuri.  Intr-o cratita se fierbe zaharul cu apa pana se dizolva si clocoteste. Se toarna in sirop nucile macinate si se amesteca bine. Se lasa cateva minute sa se raceasca putin si se pun cele 7 galbenuse, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Apoi se adauga cacaoa si lingurita de faina.  Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Ce doua se amesteca cu spatula cu grija sa nu se lase albusurile. Se pune la copt blatul, intr-o forma cu inel detasabil, unsa bine cu unt. Cuptorul incins in prelabil la temperatura medie nu se deschide in timpul coacerii. Dupa 30-35 minute se face proba scobitorii. Cand este copt bine se scoate din cuptor si se lasa la racit in forma.  Intre timp pregatim crema.

Crema: cacaoa si zaharul se fieb cu trei linguri de apa pana la dizolvarea zaharului. Se adauga si nessul apoi lasam un pic la rece . Cu o lingura punem cate un pic peste untul moale si frecam bine ca sa nu se taie, pana la terminarea ciocolatei. Urmeaza cele trei galbenusuri si aromele dupa gust.

Blatul se taie de preferinta rece, in trei straturi care se ung cu crema.Se da tortul la frigider 2-3 ore    

TIPS-URI

1

optional la crema se poate adauga putina nutella sau 1/2 pach. ciocolata topita

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

dentistutza 1

14.03.2012, 19:28

mersiiiiiii!

susu 1

11.05.2012, 18:23

am salvat reteta insa vroiam sa te intreb daca blatul nu necesita insiropare

dentistutza 1

25.05.2012, 16:10

nu,este oricum un blat "moist" nu este inecacios!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si ciocolata