TORT AMANDINA

de ela in Torturi, 5 Ian 2010 | 8260 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 5 oua
  • 125gr faina
  • 100gr zahar
  • 1 esenta vanilie
  • pt sirop:
  • 250ml apa
  • 200gr zahar
  • 1 esenta rom
  • pt glazura:
  • 8 linguri zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri apa
  • 50gr unt
  • 1 esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT AMANDINA:

BLAT:se separa galbenusurile de albusuri.Se freaca galbenusurile cu zaharul,un praf de sare si esenta de rom pana se topeste zaharul.Se  mixeaza albusurile cu un praf de sare.Se toarna spuma peste galbenusuri si se amesteca usor cu o lingura de lemn.Se toarna faina in ploaie,amestecand de jos in sus,sa nu se lase compozitia.Se unge o forma decupata la mijoc si se tapeteaza cu faina in care se rastoarna compozitia.Se da la cuptor intre 10 si 20min,in functie de cum coace fiecare cuptor.Se scoate si se lasa la racit.

SIROP:apa si zaharul se fierb pana se ingroasa putin,es ia de pe foc si se pune esenta de rom.Se taie blatul in 8parti egale,apoi fiecare parte in doua,se insiropeaza fiecare pe ambele parti,cat mai mult.

GLAZURA:se pune pe foc zaharul pudra,cacaoa si apa si se amesteca pana se incalzeste putin compozitia.Se ia de pe foc se pune untul si se amesteca pana se topeste untul,api se pune esenta.

Se inmoaie capacul fiecarei prajiturele in glazura.Pe baza fiecarei prajituri se pun doua linguri de frisca batuta cu  un intaritor de frisca[750gr frisca],se pune capacul glazurat si se spriteaza cu frisca.Prajiturelele se pun in cerc pe un platu rotund,in forma de tort

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT AMANDINA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (16)

madi_marin 1

04.03.2010, 10:19

stiam ca e fondant dar cum se face ca la ei....cica la Carrefour il cumpara la galeata fondantul si e alb, apoi il coloreaza ei pentru diferite prajituri....

madi_marin 1

04.03.2010, 10:20

Miha, de unde ai luat fondantul? si e ca ala ,,original,,?

Cris2711 1

02.03.2011, 18:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cocos si crema de ananas