Tort alb-negru cu crema de martipan, capsuni si frisca

de Sidy in Torturi, 8 Mai 2013 | 4595 vizualizari

 

Am vrut sa creez o surpriza placuta oaspetilor mei dragi, de Paste si a iesit un tort delicios , pufos si moale, cu o crema pe gustul nostru, adica cu fructe( capsuni).

 

INGREDIENTE

  • - pentru blatul alb:
  • 3 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran Dr Oetker
  • 1-2 linguri apa
  • un praf de sare
  • - pentru blatul negru:
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao Dr Oetker
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran Dr Oetker
  • 1-2 linguri apa
  • un praf de sare
  • - pentru crema :
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina Dr Oetker( 10 g)
  • 1 plic martipan Dr Oetker( 100 g)
  • 250 g capsuni coapte
  • - pentru decor:
  • sabloane decor tort de la Dr Oetker
  • 1 lingurita cacao Dr Oetker
  • 1 lingura nuca de cocos verde
  • 50 g bombonele colorate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort alb-negru cu crema de martipan, capsuni si frisca:

Facem blatul alb din  galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.

Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine.

La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.

Intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt, turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.

Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul. Incercam daca e copt cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma.

La fel procedam si cu blatul negru, atata doar ca amestecam faina si cu lingura de cacao.

Pina se racesc bine blaturile , preparam crema. Frisca rece de la frigider o mixam bine pina se intareste.

Gelatina se inmoaie conform instructiunilor de pe plic, apoi o incorporam in frisca , impreuna cu capsunile zdrobite si cu martipanul ras.

Amestecam sa se omogenizeze toate.Vom obtine o crema ferma, dar pufoasa.

Dupa ce blaturile s-au racit, cu ajutorul unui bol facem cate un cerc in fiecare blat , il decupam si mijlocul alb il punem la blatul negru, iar mijlocul negru la blatul alb.

Am gasit aceasta metoda pe blogul Sarei- Culorile din farfurie. Multumesc Sara !

Trecem la asamblarea tortului. Asezam pe platoul de servire primul blat, il insiropam cu ce sirop vreti voi ( eu am facut un sirop din 200 ml apa pusa la fiert cu 5 linguri zahar.Lasam sa se raceasca, adaugam esenta de rom ).Deasupra punem 1/3 din crema, asezam al doilea blat, il insiropam si punem alta 1/3 crema.Cu crema ramasa unplem golurile dintre blaturi si ornem tortul cu crema pusa in posh.

Ornam tortul dupa cum va place. Cum eu am doua maini stangi la asa ceva , l-am ornat dupa cum se vede, cu iepurasi de cacao , facuti cu sablonul de la Dr Oetker si cu bombonele colorate.

Pofta mare sa aveti !

TIPS-URI

1

Lasati la rece tortul inainte de a-l taia, de seara pina dimineata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort alb-negru cu crema de martipan, capsuni si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

laura_n 1

08.05.2013, 13:41

bravooo, Sidy

Teo 1

08.05.2013, 22:09

nu stiu cat de gustos e , dar decorul e atat de original si de mare efect!bravo!

Krystyan Trendy 1

19.06.2014, 09:37

ce tort frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu "peripetii"