Tort 8 Martie - La Multi Ani!

de Angelina_Elena in Torturi, 8 Mar 2013 | 6801 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 350 ml frisca batuta
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 foi de gelatina
Sirop:
  • o ceasca zahar
  • 2 cesti apa
  • 1 lingurita esenta de rom
Decor:
  • sticksuri cu crema de ciocolata
  • 3 linguri mousse de ciocolata
  • 12 bomboane
  • aschii de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 8 Martie - La Multi Ani!:

Mousse de ciocolata cu lapte: Cele doua foi de gelatina se pun la inmuiat pentru 5 minute in apa rece.

Intre timp topim ciocolata cu frisca lichida.

Dupa ce am topit ciocolata, scurgem foile de gelatina, le punem peste ciocolata calda si omogenizam.

Adaugam apoi ciocolata peste frisca batuta si amestecam usor de jos in sus.

Dam crema la rece pentru 1-2 ore.

Blat: separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.

Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.

Adaugam galbenusurile si esenta de rom, apoi amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei.

Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.

Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste.

La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.

Asamblare: Daca blatul un s-a copt uniform, se taie pentru a-l indrepta.

Din crema de ciocolata pastram 3 linguri pentru ornat.

Pe o farfurie punem blatul de tort, il insiropam bine, apoi turnam deasupra crema de ciocolata si nivelam.

Se da la rece pentru 30 de minute, apoi se scoate si se decoreaza.

Am acoperit tortul cu un strat subtire de crema de ciocolata, apoi am facut cateva moate de crema deasupra.

Punem apoi betisoarele pe margine, apasand usor pentru a se lipi.

Decoram fiecarui mot de frisca punem cate o bombonica.

In mijloc am ras niste ciocolata cu ajutorul unui cutit.

Se da rece minim 1 ora inainte de servire.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Am copt blatul de tort intr-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 8 Martie - La Multi Ani!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

alba_zori 1

11.03.2013, 13:23

Multi anisori fericiti si cu multa sanatate sa-ti de adevaratul Dumnezeu! foarte bun tortle ai facut aici!

Angelina_Elena 1

11.03.2013, 16:23

multumesc din suflet Alba!

Krystyan Trendy 1

12.12.2013, 17:45

minunat tort

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema ganache si visine