Tort

de brunetica in Torturi, 19 Oct 2011 | 5235 vizualizari

 

un tort delicios, usor si bun

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua , 
  • 6 linguri de ulei , 
  • 1 cana zahar , 
  • 1 cana faina pentru torturi , 
  • 1pliculet praf copt , 
  • apa de trandafiri , 
  • sare .    
  • Siropul
  • 500 ml. apa , 
  • 250g. zahar , 
  • apa de trandafiri .  
  • Crema
  • budinca de capsuni .
  • Ornat
  • fructe de padure , 
  • frisca naturala , 
  • floricele de martipan , 
  • bilute din zahar , 
  • sirop roz pentru scris , 
  • colorant alimentar roz , 
  • pisicuta de zahar hello kitti , 
  • ciocolata rasa , 
  • imagine din martipan
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Pentru inceput pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zagarul si il incorporam cu albusurile, adaugam faina cernuta si praful de copt si le amestecam bine cu mixerul. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa de trandafiri sa rezulte o crema si le adaugam la restul compozitiei, amestecam bine cu mixerul pentru a se incorpora toate bine . Turnam totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 30-40 de minunte, incercati blatul cu scobitoarea sa vedeti cand este copt. Cuptorul trebuie sa fie incalzit .

Pentru sirop:

Intr-o oala punem apa cu zaharul si lasam la foc pentru a se topi zaharul. Cand zaharul s-a topit adaugam apa de trandafiri si lasam la racit. 

Pentru ornat

Batem frisca naturala cu mixerul pana se ingroasa  si adaugam colorantul alimentar roz , la cat de intensa culoare dorim sa obtinem atat colorant adaugam si amestecam bine cu mixerul. Frisca o dam la frigider pentru 20-30 de minunte, pentru a se raci si a ne fi mai usor la ornat.

Crema:

Budinca o preparam dupa instructiunile de pe plic.

Cand blatul este copt si racit il taiem in doua. O jumatate de blat il asezam pe un platou si il insiropam, adaugam budinca si o intindem pe tot blatul, in mod proportional cu ajutorul unei spatule , dupa care adaugam fructele de padure( de preferinta sa fie proaspete nu congelate). Adaugam si jumatatea de blat ramasa o insiropam si incepem sa o ornam cu frisca. Dupa ce l-am terminat de ornat cu frisca incepem sa il ornam cu ornamentele scrise mai sus dupa gustul si placerea fiecaruia.

Pofta buna!!                                                                                                 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Kodrit Kadir