Topchit

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 26 Sep 2014 | 3918 vizualizari

 

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.
Reteta veche “Topchit” era folosita in satele din Moldova la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

 

INGREDIENTE

 

  • 4-5 oua de casa
  • 200 gr cas
  • 200 gr urda
  • 2 linguri unt
  • codite de ceapa verde
  • sare
  • Malai Gold Maya
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Topchit:

 Ouale intregi se bat bine cu sare.

Intr-o tigaie incinsa se topeste untul si se adauga ouale batute. Intre timp se taie casul si urda cubulete si se adauga peste ouale batute. 

Se pun si coditele de ceapa tocate si calite usor.

Se lasa aproximativ 2-3 minute apoi se amesteca usor sfaramand cu furculita cuburile de branza.

Se lasa inca 2-3 minute pe foc, pe aragazul Heinner, pana ce se vede casul intinzindu-se in tigaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Topchit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada din omleta