Ton în crustă de susan negru şi mix de salată cu vinegrette de măr şi cidru

de Satisfyyourcravings in Ton, 13 Ian 2013 | 11928 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru ton:

  • 400 grame ton proaspăt
  • 2 linguri susan negru
  • 1 lingură fulgi migdale, tocate mare
  • 1 linguriță ulei de susan
  • 1 linguriță ulei de măsline

Pentru vinegrette de măr şi cidru:

  • 1 măr Granny Smith fără sâmburi
  • 50 ml cidru de mere nefiltrat
  • 1 lingură zahăr
  • sare/ piper
  • 2 linguri oțet de mere
  • puțin ulei de măsline
  • 1 eșalotă tocată fin
  • mix de salată
  • miguri de pin
  • ceapă verde tăiată rondele
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ton în crustă de susan negru şi mix de salată cu vinegrette de măr şi cidru:

Tonul se asezonează cu sare și piper pe toate părțile. Se acoperă complet cu susan amestecat cu migdale.

Într-o tigaie se încălzește uleiul de susan împreună cu cel de măsline la foc mediu spre mare. Se așează tonul în tigaie și se prăjește 2 minute pe fiecare parte, având grija ca centrul să rămână roz. După prăjire se lasă la odihnit.

Pentru vinegrette se taie mărul în sferturi, iar cu ajutorul unui blender se mixează împreună cu cidrul și oțetul până are consistența unui piure, care se  trece apoi printr-o sită. Sucul rezultat se amestecă cu zahărul, eșalota, uleiul de măsline, sare și piper și se refrigerează până în momentul servirii.

Tonul se taie felii de grosimea dorită, se așează pe farfurii, iar deasupra de așează ceapa verde.

Mixul de salată se amestecă cu vinegrette și se presară deasupra mugurii de pin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ton în crustă de susan negru şi mix de salată cu vinegrette de măr şi cidru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ton sicilian