Tochitura Moldoveneasca

de simona72 in Porc, 14 Mar 2013 | 8416 vizualizari

 

Chiar daca nu sunt moldoveanca, imi place tare mult mamaliga si in scecial mamaliga cu brinza si smantina si nu numai. Bucataria din partea Moldovei este pur romaneasca, dupa parerea mea, iar aceasta tochitura moldoveneasca este de+a dreptul irezistibila!

 

INGREDIENTE

pt mamaliga:

  • 200 ml apa
  • 200 ml lapte
  • sare
  • faina de malai
  • o lingurita unt

garnitura:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 felii de carne vitel proaspata
  • sare
  • piper
  • boia ardei afumata
  • o cescuta de vin
  • cirnati proaspeti afumati cu cimbru
  • cirnati proaspeti afumati cu boia
  • brinza de burduf
  • brinza telemea de vaca
  • iaurt gras sau smantina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura Moldoveneasca:

Mod de preparare tochitura moldoveneasca:

Punem o craticioara pe foc cu apa, laptele si sarea pt mamaliga. Cind apa fierbe se adauga faina de malai in ploaie, amestecam cu un tel si o lasam sa fiarba pina se ingroasa si faina este fiarta.La urma se adauga o lingurita de unt in mamaliga si se amesteca pina ce s-a topit. Carnea o taiem fasii de un deget, o condimentam cu sare, piper si boia afumata si o prajim in 2 linguri de ulei de masline la foc iute cam 2-3 minute. Cind este aramie pe toate partile o scoatem si punem carnatii taiati feliute si ii prajim si pe acestia 4-5 minute.

Scoatem feliutele de carnati si punem cescuta de vin, lasam sa scada la jumatate si punem din nou carnea si cirnatii prajiti si mai lasam pe foc 1-2 minute.Intr-un bol radem brinza telemea si sfarimam cu mina brinza de burduf, le amestecam cu o lingura sa se amestece brinzeturile. In boluri termorezistente unse cu un strop de ulei asamblam tochitura moldoveneasca : punem jumatate din mamaliga facuta, jumatate din carne si cirnati si musai din sosul de vin, o parte din brinza si asa procedam si cu celelalte care au ramas.

Dam la cuptorul incins pt 5 minute. Servim tochitura moldoveneasca cu smantina sau iaurt gras. Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

pentru un plus de aroma puteti adauga in tigaia cu tochitura moldoveneasca si 2 foi dafin

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura Moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

14.03.2013, 20:30

Nu am mancat de mult dar e foarte buna

RuxyRux 1

14.03.2013, 20:58

O nebunie!

simona72 1

14.03.2013, 21:28

multumesc tuturor pt aprecieri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura a la Motan