Tochitura de pui cu mamaliguta

de Dana Cristea - pusikmea in Pui, 27 Oct 2011 | 28499 vizualizari

 

Tochitura este una dintre mancarurile preferate ale sotului meu, asa ca o fac foarte des si de fiecare data nu mai ramane nimic :) Intodeauna adaptez retele dupa bunul nostru plac, deci este posibil ca unii dintre voi sa nu o faceti ca mine.

 

INGREDIENTE

  • pentru mamaliguta:
  • malai
  • apa
  • sare
  • unt
  • cascaval
  • pentru tochitura:
  • 500 g pipote cu inimi
  • 500 g ficatei
  • 500 g piept de pui
  • 500 g carnaciori oltenesti
  • 3 capatani de usturoi
  • 2 linguri de faina optional
  • 2 ardei rosii
  • 1 kg rosii proaspete sau 1 borcan de bulion
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura de pui cu mamaliguta:

Pregatim tochitura:

Spalam si curatam pipotele, inimile, ficatelul si pieptul de pui, dupa care le punem la fiert in apa rece cu putina sare, lasam sa dea in cateva clocote, dupa care intr-o tigaie mai inalta punem putin ulei siprajim carnaciorii taiati, dupa care adaugam usturoiul taiat feliute subtiri, ardeiul taiat cubulete si lasam sa se caleasca usor, adaugam apoi rosiile proaspete sau bulionul si punem pipotele, inimile, ficateii si pieptul de pui peste sosul format, completam cu apa in care au fiert si lasam sa fiarba impreuna pana au fiert toate si scade apa, astfel formandu-se un sos destul de consistent, in cazul in care sosul nu este de consistenta dorita, vom pune peste sos 2 linguri de faina pe care le amestecam cu putina apa si lasam sa fiarba cel putin 10 minute. La sfarsit condimentam cu sare si piper si asezonam cu patrunjel si marar tocat fin. Sunt persoane care mananca tochitura cu mamaliguta, ou ochi si branza rasa deasupra, insa noi o preferam simpla.

Pregatim si mamaliguta:

Punem apa cu sare intr-un tuci si lasam sa dea in clocot, apoi luam cu mana mala si punem deasupra si lasam sa dea un clocot, dupa care turnam direct cu punga mestecand continuu cu un facalete sau o lingura de lemn pana se ingroasa si o lasam sa fiarba bine dupa care adaugam 1-2 linguri de unt si cascaval ras, dupa care o rasturnam pe un platou.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura de pui cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Shaorma