Tochitura de curcan

de ianculubita in Curcan, 17 Ian 2014 | 6705 vizualizari

 

Pentru weekend,va recomand aceasta tochitura buna,buna de tot!

 

INGREDIENTE

  • 500g ficat de curcan
  • 500g pipote amestecate cu inimi de curcan
  • 500g carne de curcan
  • 1cana cu vin
  • 1capatana de usturoi
  • 3linguri untura de pasare
  • sare
  • piper
  • 1lingurita cimbru uscat
  • 2frunze de dafin
  • oua
  • malai
  • 100ml otet
  • branza
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura de curcan:

In primul rand curatam ficatul,il spalam,il taiem in jumatati sau sferturi daca-i mare si-l punem intr-un vas cu apa rece si 100ml otet pentru 1h(pentru a-i scoate amarala);in acest timp,punem in vas untura,pipotele spalate si taiate in sferturi,inimile si dupa ce s-au prajit putin,adaugam 2cani cu apa si le lasam sa fiarba;scoatem ficatul din apa cu otet si-l punem sa fiarba in apa cu frunza de dafin(pentru a elimina mirosul de otet)pentru 20mi dupa care-l strecuram

Dupa ce apa a scazut din vas,adaugam carnea,amestecam iar dupa 5min si ficatul;dupa inca 5min adaugam vinul si lasam sa fiarba incet;spre final condimentam,adaugam usturoiul bine pisat amestecat cu putina apa iar dupa alte 2-3min oprim focul si servim tochitura pe platou in mijloc mamaliguta cu ou si branza iar alaturi carnea

TIPS-URI

1

optional,puteti adauga si carnati,tot de curcan(se gasesc la magazin)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan in sos de vin rosu si usturoi