Tochitura ardeleneasca

de luminita20_2006 in Porc, 10 Sep 2009 | 46418 vizualizari

 

Eu o stiam sub denumirea de tochitura moldoveneasca dar azi am ramas suprinsa afland ca ea este ardeleneasca....oricum s-ar numi ea va asigur ca e delicioasa

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne de porc pulpa
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 pahar vin(eu nu am pus si a iesit la fel de buna)
  • boia dulce
  • cimbru
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare, piper
  • 2-3 linguri ulei
  • 6 catei usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura ardeleneasca:

Carnea se taie bucati mici dar nu foarte, ceapa se toaca marunt si ardeiul la fel. Se incinge uleiul si se pun ceapa si ardeiul la calit, cand prind un pic de culoare se adauga carnea si se lasa la inabusit pana ce devine alba, amestecand din cand in cand. Se condimenteaza si se adauga 2 cani de apa si se lasa sa fiarba cu capac. Ca sa fiti siguri ca  e gata, cel mai bine este sa gustati carnea ( la mine a fiert 30 min) iar daca ati ramas fara apa, mai puteti adauga un pic si o lasati sa mai fiarba. Se pune apoi bulionul, cimbrul si se mai da in clocot. Usturoiul se taie felii subtiri si se adauga in cratita. Cand se opreste se adauga boia dulce (cea care o am eu nu necesita fierbere).

Si desigur, ce fel de tochitura ar fi fara mamaliguta si ou ochi.;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Oana 1

11.09.2009, 20:17

Si mie imi place mult tochitura , insa cu mai multe feluri de carne si organe

luminita20_2006 1

12.09.2009, 10:07

EH E BUNA SI AIA OANA DA AM ACASA UN MOFTUROS CARE NU PREA LE ARE CU ORGANE..ASAC CA MA ADAPTEZ SI EU

Oana 1

15.09.2009, 23:48

Asa e, Lumi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu carne si cimbru