Tocanita taraneasca cu lipii de casa

de Ancutsa in Porc, 19 Iul 2016 | 3754 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc;
  • 2 bucati de praz;
  • 1 morcov;
  • 2 cepe uscate;
  • 5 cartofi mari;
  • 1 cutie de rosii cubulete;
  • Marar si patrunjel
  • Sare si piper dupa gust;
  • 1 lingura bulion
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita taraneasca cu lipii de casa:

Se spala carnea, se taie in bucati mici si se prajeste in putin ulei, cu sare si piper. Cand se rumeneste un pic, se acopera cu o cescuta cu apa si se lasa sa fiarba. Cand scade apa, se acopera iar cu o cescuta de apa, si tot asa pana cand carnea se fragezeste. Acest proces dureaza cam 30 de minute.

Peste carne se adauga ceapa taiata solzi, 2 bucati de praz taiat rondele, morcovul taiat tot rondele. Se calesc si se adauga apa. Se lasa la fiert 10 minute.

Se adauga si cartofii taiati cubulete. Cand cartofii sunt aproape fierti, se adauga si rosiile cubulete si bulionul. Se lasa sa fiarba pana scade sosul, sa devina gros. Se firbe la foc mic. Nu se adauga faina!

Se ia focul si se adauga verdeata tocata marunt.

 

Portii: 6

Timp: 1h 10min

 

Pofta Buna!

 

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/tocanita-taraneasca-cu-lipii-de-casa.html

TIPS-URI

1

Tocanita se poate servi cu lipii taranesti (reteta aici: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/lipii-taranesti.html)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita taraneasca cu lipii de casa" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciolan bavarez fiert in bere