Tocăniţă indoneziană de somon

de Satisfyyourcravings in Somon, 6 Apr 2013 | 5380 vizualizari

 

Unul dintre cele mai bune preparate indoneziene pe care le-am încercat!

 

INGREDIENTE

  • 300 grame file de somon proaspăt fără piele, tăiat cuburi
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 1 lingură făină
  • 1/4 linguriță turmenic pudră
  • 1 ceapă roșie tocată
  • 1 cățel de usturoi tocat
  • 1 lingură unt
  • 2 frunze de dafin
  • 200 grame ciuperci proaspete tăiate felii
  • 250 grame supă de legume
  • 50 ml smântână pentru gătit
  • 3 linguri suc de lămâie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă indoneziană de somon:

Somonul se acoperă cu sare, 1 lingură de suc de lămâie, turmenic și pătrunjel. Se îmbracă apoi cu făină și se prăjește în puțin ulei 1-2 minute, până prinde culoare, dar nu este complet gătit. Se scot bucățile de pește pe prosoape de hârtie. 

Într-un wok se sotează usturoiul, ceapa și frunzele de dafin în unt câteva minute. Se adaugă ciupercile și se amestecă pentru omogenizare. 

Se adaugă supa și smântâna. Se aduce la punctul de fierbere și se gătește până când sosul începe să se îngroașe. 

Se adaugă sucul de lămâie rămas și somonul și se acoperă wok-ul. Se mai lasă 1 minut pe foc, apoi se lasă la odihnit câteva minute înainte de a fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă indoneziană de somon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]