Tocăniţă din cartofi cu cârnaţi

de LUK in Mancaruri de legume, 19 Ian 2011 | 8348 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 cartofi de mărime medie
  • o ceapă mică
  • 4 bucăti de cârnaţi
  • o linguriţă de boia
  • 2-3 linguri de ulei
  • un sfert de gogoşar murat
  • un sfert de ardei murat
  • sare,piper după gust
  • 800-900ml apă
  • 2 linguri de făină
  • 40-50ml apă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă din cartofi cu cârnaţi:

Cartofii se curăţă de coajă,se spală şi se taie feliisau cubuleţe dacă doriţi..Gogoşarul,ardeiul,ceapa curăţată se taie mărunt si se călesc puţin în ulei.După ce s-au călit adîugîm o linguriţî de boia şi amestecăm.Punem cartofii,cârnatii şi apa,sare ,piper şi lăsăm să fiarbă la foc mic 35-40min.

Când e fiartă pregatim ceea ce în zona mea se numeşte chelm,adica un amestec care îngroaşă tocana.Se pun într-un bol făina şi 40-50ml apă şi amestecăm să devină o pastă ca o smântână.Aceasta o turnăm încet peste tocana care fierbe,lăsam sa dea câteva clocote pâna se ingroase puţin,stingem focul şi..gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă din cartofi cu cârnaţi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din legume si ciuperci pane cu piure de cartofi