Tocanita de vitel

de Cris2711 in Vita, 9 Mai 2015 | 6126 vizualizari

 

Am avut o bucata faina de carne de vitel si m-am hotarat sa o fac tocanita, tare buna a iesit ;;) alaturi am avut ca si garnitura galuste de paine(Semmelknödel) - sunt niste galuste facute din chifle, o reteta bavareza pe care o voi posta in perioada urmatoare. Am mancat si cu sfecla rosie.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 g carne de vitel
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei verde
  • 2 morcovi
  • 3 rosii
  • sare
  • piper mozaic
  • boia
  • 2 linguri de faina
  • ierburi de Provence
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel:

Pentru inceput se pregateste carnea taiata cubulete ca si pentru Gulas.

Se pregatesc toate legumele taiate dupa preferinta.

Intr-o oala de marime mijlocie am calit ceapa in ulei de masline incins,apoi am adaugat boia si piper mozaic.

Apoi se adauga carnea care se caleste in ceapa cam 3 minute.

Apoi se adauga apa circa 2,5 l apa.

Cand fierbe,se indeparteaza spuma.

Apoi se adauga legumele.

Se lasa la fiert cam 90 de minute pana este carnea frageda.

Se adauga si ierburile de Provence si sare dupa gust.

Intr-un castronel se pune faina peste care se toarna putin cate putin sos din tocanita.

Aceasta compozitie se toarna peste tocanita.

Dupa preferinta se poate orna si cu frunte tocate de patrunjel.

Se serveste langa o garnitura si cu salata.

TIPS-URI

1

O garnitura potrivita ar fi: piure, orez sau galuste de paine bavareze.

2

O salata verde, asortata, sfecla rosie sau varza murata.

3

Se poate adauga dupa preferinta si o foaie de dafin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu carne de vita