Tocanita de miel cu cartofi

de ExploraCuisine in Oaie, 6 Mar 2011 | 21655 vizualizari

 

Eu sunt un fan foarte mare al tocanitelor pe care le prepar destul de des ... Aceasta este o reteta pe care o puteti prepara si de Pasti

 

INGREDIENTE

  • 500-700 g carne de miel frageda
  • 10 cartofi
  • 3 cepe mari
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de miel cu cartofi:


  Mai intai spalam carnea foarte bine si o taiem bucati mai mici (punem si oasele pentru ca dau gust). Curatam si tocam ceapa marunt (eu am o obsesie cu ceapa sa fie tocata marunt, soacra mea face tocanita cu ceapa taiata felii, eu daca vad bucati de ceapa nu ma ating de mancarea respectiva :))).

Intr-o cratita mai mare (sau ceaun daca aveti) incingem uleiul si punem ceapa sa o prajim.

Dupa ce ceapa s-a inmuiat putin adaugam boiaua si amestecam.

Adaugam bucatile de carne si amestecam bine.

Condimentam cu sare si piper si punem apa calduta sa depaseasca carnea cu vreo 2 degete si lasam sa fiarba acoperit la foc mic timp de aproximativ 1 ora, depinde de cat de frageda e carnea.(apa va scadea)

Intre timp curatam si taiem cartofii felii mai mari, deoarece se vor zdrobi cand fierb si vor forma sosul de pe carne, eu nu pun faina in aceasta tocanita.

Cand carnea e aproape fiarta, adaugam cartofii, mai punem putina sare si lasam sa fiarba acoperit la foc mic in continuare timp de aproximativ 35 minute.

Cand cartofii sunt moi si se zdrobesc usor (puteti sa zdrobiti cu furculita putin pentru a ajuta la formarea sosului), tocanita e gata, condimentati si serviti apoi cu muraturi. Bon appetit!



TIPS-URI

1

nu va speriati de cantitatea de cartofi, caci se zdrobesc si formeaza sosul tocanitei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de miel cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pulpă de berbec la tavă