Tocanita de iepure-n cuptor

de Cocktail_of_Senses in Mancaruri cu carne, 27 Apr 2014 | 8040 vizualizari

 

Imi place carnea de iepure pentru ca este foarte frageda, iar in combinatie cu anumite legume si condimente capata un gust aparte. Nu gatesc in mod constant carne de iepure, insa din cand in cand ne mai rasfatam cu ceva nou.

Reteta care urmeaza este una clasica de tocanita la cuptor, iar daca puteti face rost de vanat este cu atat mai buna.

 

INGREDIENTE

  • - 1 iepure taiat bucati
  • - 3-4 morcovi
  • - 1 radacina telina
  • - 4 catei de usturoi
  • - 1 ceapa
  • - o legatura patrunjel
  • - ulei de masline
  • - 1 pahar sos de rosii
  • - 1 pahar vin alb
  • - cateva cuisoare
  • - 2-3 foi dafin
  • - sare de mare
  • - piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de iepure-n cuptor:

Asezati iepurele intr-o oala, adaugati peste el ulei de masline, apoi ceapa si usturoiul tocate nu foarte marunt.

Adaugati apoi morcovii si telina date prin razatoarea mare, foile de dafin, cuisoarele, patrunjelul tocat, sarea de mare si piperul. Un pahar de vin rosu este numai bun in aceasta combinatie. Puteti capacul la oala si introduceti la cuptorul preincalzit (190 grade) pentru o ora. In loc de cuisoare puteti folosi si o steluta de anason. Acestea ii vor conferi o aroma deosebita.

Dupa o ora scoateti oala si adugati si sosul de rosii ori rosiile tocate marunt.

Dupa 45 de minute tocanita este gata! Aceasta se va completa perfect cu putina mamaliguta alaturi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de iepure-n cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita saseasca de iepure servita la ceaun cu mamaliguta