Tocanita de ciuperci

de VERONICA2607 in Mancaruri de post, 18 Feb 2012 | 5527 vizualizari

 

...mi se pare a fi cea mai buna reteta pentru zilele de post...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci champinion albe
  • 2 cepe mari
  • 4 catei de usturoi
  • 50 ml ulei pentru prajit
  • sare
  • piper
  • 1 cana apa
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingura zahar
  • 1 legatura patrunjel
  •  mamaliguta  gata facuta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci:

    Asa harnici cum suntem...ne apucam de treaba..sa vedem ce-o sa iasa...:)...

Mamaliguta stiti voi cum s-o faceti....:)...la sfarsit vom avea nevoie de ea, sa fie calda oricum.

Pentru tocanita spalam ciupercile printr-un jet de apa rapid si le punem in strecuratoare la scurs. Cat stau la scurs, noi curatam ceapa si usturoiul.Ceapa o taiem jumatati si o punem in apa....prietenii stiu de ce....apoi luam ciupercile si le taiem astfel: prima data in jumatate si fiecare jumatate in feliute subtiri...sau cum doriti. Dupa ce am terminat de taiat ciupercile, taiem ceapa si usturoiul...punem la incins intr-o tigaie 50 ml ulei, cand s-a incins adugam ceapa taiata, la 2 minute adaugam si usturoiul. Cand acestea sunt calite adaugam ciupercile...in ele vom amesteca din cand in cand ... punem un praf de sare ... acum ciupercile o sa-si lase apa, lasam sa fiarba pana se evapora acea apa, apoi luam o cana cu apa(cam de 200 ml) si subtiem in ea 1 lingura generoasa de bulion. Amestecul il punem peste ciuperci si lasam la fiert....adaugam sare si piper dupa gust si zahar tot dupa gust( asa sa fie doar o tenta de dulce)....compozitia se lasa la fiert pana ce nu mai este lichid. Se ia de pe foc, se taie fin patrunjelul si se adauga in tocanita. Se serveste cu mamaliguta.

                                                                     POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

de la ciuperci am folosit si codita

2

zaharul este obtional...dar mie asa imi place...putin de tot dulce

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci sotate